Maatschappelijke missie

Bij De Ballonnenkoning zijn wij ons bewust dat ondernemen anno 2024 niet meer alleen bestaat uit het zo goed mogelijk beheren van de bekende peilers binnen de onderneming.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat bij De Ballonnenkoning bovenaan de lijst. De Ballonnenkoning biedt kansen voor iedere medewerker en geeft iedere medewerker de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen binnen het bedrijf.

MVO ondernemen is geen doel maar een missie

Ja u leest het goed, MVO ondernemen is geen doel maar een missie en een continu proces. Nieuwe ontwikkelingen binnen het sociaal domein volgen wij op de voet en implementeren wij direct binnen ons team.

Erkend Sociaal ondernemen

De Ballonnenkoning (onderdeelvan Feestwarenhuis BV) voldoet aan de volgende eisen en mag zich daarom Erkend Sociaal ondernemer noemen;

 

  • Wij voldoen aan artikel 2.82 van de Aanbestedingswet,
  • Ruim 30% van ons personeelsbestand valt onder de banenafspraak of kansarmen,
  • De Maatschappelijke missie staat voorop (onze Missie is ruim 75% van de evenementen binnen de banenafspraak uit te voeren)
  • Wij zijn in het bezit van het certificaat (Opgesteld door accountant)

Sociaal inkopen

Inkopen op een sociaal verantwoorde manier. Bij De Ballonnenkoning dragen wij bij aan de sociale doelen, zoals het bevorderen van werkgelegenheid van kwetsbare groepen, het vermideren van armoede en duurzame ontwikkeling, daarom kunt u bij ons sociaal inkopen.

In samenwerking met onze leveranciers kiezen wij voor duurzame materialen voor onze decoratie, wij laten GEEN ballonnen op in de natuur. Onze decoratie wordt gemaakt op een duurzame manier en door medewerkers binnen de banenafspraken van uw gemeente.

Erkenning voor 27 gemeenten

Binnen onze social return werken wij samen met 27 gemeenten: Delft, Den Haag, Westland Midden Delfland, Rijswijk (Haaglanden), PijnackerNootdorp, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer (ZuidHolland Centraal) Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne en Zuidplas (Rotterdam-Rijnmond) 

Interne Jobcoach

Bij De Ballonnenkoning hebben wij eigen jobcoaches binnen het bedrijf. Hierdoor is het mogelijk om direct mee te kunnen schakelen met de medewerkers op de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf. Onze jobcoaches werken in het bedrijf en hebben nauw contact met de uitvoerende instanties zoals UWV, gemeente en begeleidende instanties van de medewerkers.

Langdurig traject

Het project MVO ondernemen is een onderdeel waar De Ballonnenkoning al lange tijd mee bezig is. Sinds 2016 hebben wij medewerkers opgeleid vanaf kandidaat Wajong, WIA tot volwaardige medewerkers binnen ons bedrijf.

Binnen De Ballonnenkoning starten we met iedere medewerker met dezelfde vraag. Wat zie jij jezelf doen over 1 jaar? Door die vraag te stellen is het stellen van een doel een makkie en is het voor de nieuwe medewerker ook duidelijk dat we werken met een lange termijn.

R

Onze Missie

MVO ondernemen gaat verder dan enke een stempel sociaal ondernemerschap. 
De Missie binnen De Ballonnenkoning is dan ook om zeker 75% van de volledige decoratie te laten produceren, decoreren en bezorgen door kandidaten binnen de banenafspraak.


Een product is pas een goed product als er passie in zit!

R

Onze Visie

Begeleiding opleiding en waarborging zijn hierin enorm belangrijk. Met een goeie uitleg en begeleiding geven wij kandidaten de mogelijkheid om zichzelf en hun creatieve ideeën te ontwikkelen.

Laten we eerlijk zijn. Ballonnen opblazen en decoratie maken is een uniek vak. Dat vraagt om unieke mensen en unieke ideeën. Onze kandidaten staan verbaast over de mogelijkheden die ze eigenlijk hebben en de ruimte die ze krijgen om dit te ontwikkelen. 

Wij kijken elkaar naar wat iemand wel kan en niet naar wat iemand niet kan!

R

Onze Strategie

Wij hebben een zeer nauwe samenwerking met de verschillende gemeenten en geven iedere kandidaat een kans om 1 of meerdere dagen mee te lopen in het bedrijf.  
Het is veel belangrijker dat de klik er is tussen kandidaat en het team als om eerst allerlei lijsten en plannen te maken. 
Deze lage drempel strategie werkt heel goed binnen ons bedrijf en geeft ons de mogelijkheid om alles te kunnen laten zien. wanneer de kandidaat merkt dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om aan het werk te gaan en dat werken eigenlijk heel leuk is dan komt de rest daarna vanzelf wel.

 

Niet lullen maar Poetsen! 

MKB Rotterdam

MKB Rotterdam

Co Partner

De Ballonnenkoning / Feestwarenhuis  is ruim 12 jaar actief als Co Partner van MKB Rotterdam

Gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland

MVO Partner

De Ballonnenkoning is te vinden aan de Weg en Bos 86 in de gemeente Lansingerland. Wij hebben een samenwerking met de gemeente Lansingerland om kandidaten te toetsen, begeleiden en een plaats te bieden.

WSPR

WSPR

Samenwerking gemeenten

De Ballonnenkoning / Feestwarenhuis  kunt u vinden via de website van het WSPR Rotterdam voor een overzicht van alle 27 gemeenten.

Er zijn altijd nieuwe plannen

Uiteraard hebben wij als onderneming ook plannen om deze missie nog verder uit te werken. Concreet staan de volgende onderdelen op onze agenda en zullen wij deze zo sanel als het mogelijk is doorvoeren in de bedrijfsvoering.

 

  • Aanleg Zonnepanelen – medio 2024 wordt onze locatie voorzien van ruim 300 zonnepanelen. Op deze manier gaan wij onze machines, distributie en verwarming van de hallen voorzien van energie.
  • Electrische voertuigen – medio 2025 (afhankelijk van de levertijden) zullen wij onze voertuigen omzetten naar electrisch aangedreven voertuigen.
  • Digitaal verzenden – medio 2023 zijn wij overgestapt op 100% digitale pakbonnen voor onze decoratie. Minder papier gebruik, minder printers en dus minder afval.

Deelt u onze missie, wilt u Sociaal inkopen of heeft u een andere vraag over dit onderdeel van ons bedrijf?

Neem gerust even contact met ons op en we beantwoorden uw vraag natuurlijk graag.